Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 

 
 

August Vermeylenkring

Het Vermeylenfonds werd opgericht op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De aanleiding was het overlijden van de letterkundige en intellectueel August Vermeylen. Hij schreef immers vlak vóór z’n overlijden het opstel ‘De Taak’, dat als “missie” zou dienen voor de nieuwe vereniging. Dit opstel was ongetwijfeld geïnspireerd door de gruwel van de oorlog.

Kort samengevat kwam dit neer op een streven naar “een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft – voor zover zijn natuur het toelaat – een “mens” te zijn in de volledigste en edelste betekenis van het woord”.

In Vlaanderen moet deze doelstelling nagestreefd worden door de verdieping van de cultuur want “een volledige cultuur wordt niet uit de grond gestampt: zij groeit, groeit van binnen naar buiten. In trouwe samenwerking kan iedereen er het zijne toe bijdragen”.

Het Vermeylenfonds heeft als doel sociaal-culturele activiteiten te organiseren voor volwassenen en inspireert zich hiervoor op de figuur en het werk van August Vermeylen.

Het fonds biedt volwassenen de kans om hun vrije tijd zinvol te besteden. Het biedt daartoe mogelijkheden tot sociale contacten en kansen tot zelfrealisatie aan al wie daar interesse voor heeft.

Het voert hiertoe een actief vrijwilligersbeleid.
 
Contactgegevens:
August Vermeylenkring
Lombardstraat 18A
1000 Brussel
Tel. 0475 76 37 15
E-mail krisdevroede@scarlet.be
http://www.vermeylenfonds.be
 


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016