Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 

 
 

Studiekring Vrij Onderzoek

De studiekring Vrij Onderzoek – “VO” voor de vrienden – is een studentenvereniging die het grondprincipe van de Vrije Universiteit Brussel – het “vrij onderzoek” – uitdraagt en uitdiept. Vrij Onderzoek staat voor de oprechte bereidheid om elke wereldbeschouwelijke of morele stellingname te verlaten voor iets nieuws en beter, eens daarvoor sterke rationele argumenten zijn ontdekt. Wij wensen vrij te zijn in ons denken.

We voeden de geest. In de debatten staat de eigen inbreng van de studenten centraal in de discussies rond bijvoorbeeld man-vrouw relaties vandaag de dag, nieuwe technologie, armoede, seks, genetisch gemodificeerd voedsel, enz. Daarnaast bezoeken we onder andere ook de vrijmetselarij, organiseren films en doen aan bewustwordingsacties.

We legen ook regelmatig de geest op basis van de Dhr Bièrre doctrine met regelmatige kampvuren op de campus Etterbeek, ledenreisjes en de vrije nacht.

We zijn ook vrienden. Elke maandagavond om 20u komen we samen om te vergaderen in ons lokaal op de triomflaan 35, vlak naast de colruyt. Kom gerust eens langs!
 
Contactgegevens:
Vrij Onderzoek
Triomflaan 35
1160 Oudergem
E-mail stkvo@vub.ac.be
http://www.vrijonderzoek.be
 


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016