Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 
 

Opiniestuk (04/04/2016)

DeMens.nu vraagt doeltreffend armoedebeleid

In een artikel in De Morgen van donderdag 31 maart lezen we harde cijfers verzameld door bankautoriteit EBA. In 2014 verdienden 13 bankiers in ons land meer dan een miljoen euro. Dit roept grote verontwaardiging op in deze tijden van sociale crisis en toenemende armoede. De bankencrisis van 2008 ligt nog vers in het geheugen en kostte de Belgische bevolking miljarden euro’s.

De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter. In 2009 bezat 1% van de wereldbevolking 44% van de algemene welvaart, in 2014 was dit 48% en als we deze trend aanhouden zal dit in 2016 50% zijn. Dit geeft het rapport Wealth: Having It All and Wanting More aan. Deze trend zet zich ook door in België en roept grote vraagtekens op bij het armoedebeleid. Meer dan ooit wordt onze sociale zekerheid uitgehold onder druk van de economische crisis. In een welvaartsstaat is het de taak van de overheid om een kwaliteitsvol bestaan te garanderen aan zijn burgers.

Eén op vijf mensen in België loopt een risico op armoede of sociale uitsluiting. Armoede betekent een uitsluiting van een goede huisvesting, een degelijke gezondheidszorg, een goede opleiding…
Dit is schrijnend en vraagt een doordacht armoedebeleid met doeltreffende maatregelen die het leven van mensen verbeteren.

DeMens.nu streeft naar emancipatie van mensen, waarbij de klemtoon ligt op het verhogen van de levenskwaliteit. Want alleen zo kunnen we sociale uitsluiting terugdringen en al de problemen die daarmee gepaard gaan. Daarom legt deMens.nu in haar werking sterk de nadruk op armoedebestrijding.Voor meer informatie en reacties:
Voorzitter en woordvoerder,
Sylvain Peeters
Tel 0475 42 84 66
voorzitter@demens.nu

 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016