Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 

Wilsverklaringen

Overzicht van wilsverklaringen

U vindt hier een overzicht van verschillende voorafgaande wilsverklaringen die u kan invullen. Hiermee kan u uw wensen en keuzes rond het levenseinde vastleggen. Als u nog meer informatie zou willen, kan u terecht op http://www.wilsverklaringen.be
 

Negatieve wilsverklaring

In deze voorafgaande wilsverklaring kan je nauwkeurig beschrijven welke zorg (behandelingen, onderzoeken, transfers, ...) je weigert, indien je onherroepelijk wilsonbekwaam bent geworden. Je kan er ook een vertegenwoordiger in aanduiden die je wensen zal verdedigen wanneer je niet meer wilsbekwaam bent. Deze wilsverklaring is juridisch afdwingbaar, er moet dus door de artsen rekening gehouden worden met de richtlijnen die je erin gegeven hebt. De negatieve wilsverklaring is onbeperkt in de tijd geldig en kan te allen tijde door jezelf aangepast worden.
 
Download de Negatieve Wilsverklaring
 

Wilsverklaring euthanasie

Als je euthanasie wenst wanneer je in een onomkeerbare coma terecht komt, dan kan je de voorafgaande wilsverklaring invullen. Het document blijft 5 jaar geldig en kan op de gemeente worden geregistreerd.
 
Download de Wilsverklaring Euthanasie
 

Wilsbeschikking inzake de wijze van teraardebestelling

In dit formulier kan u vastleggen wat er na uw overlijden met het stoffelijk overschot dient te gebeuren. Ook de gewenste rituelen voor de uitvaartplechtigheid kan u in dit document aangeven. Dit document kan op de gemeente geregistreerd worden.
 
Download de Wilsvbeschikking inzake de wijze van teraardebestelling
 

Verklaring voor orgaandonatie

In België is iedereen die geen uitdrukkelijk verzet heeft aangetekend een potentiële orgaandonor. Op dit document kan u aanduiden dat u zich hiertegen verzet, maar kan u zich ook uitdrukkelijk donor stellen. Ook deze verklaring kan u laten registreren op de gemeente.
 
Download de Verklaring Orgaandonatie


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016