Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 

Lentefeest

Lentefeest: een plechtigheid rond groei

Met het Lentefeest vier je het groeiproces van je kind. In het eerste (en tweede) leerjaar treedt je zoon of dochter een nieuwe wereld binnen: die van de letters. De kleutertijd is voorbij, je kind wordt zelfstandiger, mondiger en verantwoordelijker. En ontplooit een eigen persoonlijkheid en identiteit. In een vrijzinnige plechtigheid sta je daar samen met je omgeving bij stil. Zo toon je je kind dat je zijn of haar ontdekkingstocht steunt.
 

Tijdens het Lentefeest staat je kind in de schijnwerpers

Een vrijzinnig Lentefeest draait volledig rond jouw kind. Het verloopt op kindermaat, en je zoon of dochter werkt er actief aan mee. Met poëzie en muziek, verhalen en sprookjes, dans en toneel drukt de feesteling uit waaraan hij of zij belang hecht. Zo worden de vrijzinnig humanistische waarden concreet en tastbaar.
 

Lentefeest in groep of individueel

Elk jaar organiseren de leerkrachten niet-confessionele zedenleer een collectief feest in Brussel. Hierin staan verbondenheid, vriendschap, samenwerking en respect voor elkaar centraal. In het uitzonderlijke geval dat je kind niet kan deelnemen aan het Lentefeest Brussel, dan kan je contact opnemen met het huisvandeMens Brussel. We bekijken dan samen wat er mogelijk is.
 

Van Lentefeest naar Feest Vrijzinnige Jeugd

Het Lentefeest is bedoeld voor zes- of zevenjarigen. Voor twaalfjarigen organiseren we het Feest Vrijzinnige Jeugd. Ook dat is een groeifeest waarin we de stap naar de jongvolwassenheid vieren.
 
Ga naar de website van Lentefeest Brussel
Ga naar de website van Feest Vrijzinnige Jeugd Brussel
 
Nog vragen?
CONTACTEER ONS


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016