Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 

Feest Vrijzinnige Jeugd

Feest Vrijzinnige Jeugd: op naar de volwassenheid!

Het Feest Vrijzinnige Jeugd zet een belangrijke overgangsfase in de kijker: van kind naar jongvolwassene. De Brusselse ketjes van het zesde leerjaar die zedenleer volgen, vieren dat in twee fases. Eerst nemen ze samen deel aan een weekend vol spelen, keuzeateliers en feestelijkheden. Dan volgt een plechtigheid samen met hun families.
 
Tijdens het feest werken de kinderen rond een maatschappelijk thema dat vrijzinnig humanisten betekenisvol vinden. En als gemeenschap tonen we dat we hen en hun volwassenwording belangrijk vinden.
 

Comité Feest Vrijzinnige Jeugd Brussel

In Brussel vormen de leerkrachten zedenleer en een groep vrijwilligers de drijvende kracht achter het Feest Vrijzinnige Jeugd. Dat comité zet zich elk jaar opnieuw in om er een sprankelende viering van te maken. Enkele vrijzinnige organisaties bieden daarbij ondersteuning.
 

Ook individuele plechtigheid mogelijk

Volgt jouw kind geen zedenleer, of kan het niet deelnemen aan het Feest Vrijzinnige Jeugd? Dan kun je via het huisvandeMens Brussel ook een individuele plechtigheid aanvragen. Een consulent helpt jou om er iets unieks van te maken.
 

Feest Vrijzinnige Jeugd volgt op Lentefeest

Het Feest Vrijzinnige Jeugd en het Lentefeest zijn beide groeifeesten. Daarom worden ze soms door elkaar gehaald. Voor alle duidelijkheid: het Lentefeest is voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Het Feest Vrijzinnige Jeugd voor het zesde leerjaar.
 
Ga naar de website van Lentefeest Brussel
Ga naar de website van Feest Vrijzinnige Jeugd Brussel
 
Nog vragen?
CONTACTEER ONS


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016