Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 

Afscheidsplechtigheden

Vrijzinnige afscheidsplechtigheid

Een verlies is altijd moeilijk. Iemand die je al lang kende, een baby’tje dat je veel te vroeg moest loslaten, een persoon die een speciale rol speelde in je leven. Voor je verwerkingsproces is het belangrijk dat je op een passende manier afscheid neemt. Wenste de overledene een vrijzinnige afscheidsplechtigheid? Dan kan je je laten bijstaan door de consulenten van het huisvandeMens Brussel.
 

In een vrijzinnige afscheidsviering herdenk je het leven

Als vrijzinnige humanisten stellen we de mens altijd centraal. Bij een vrijzinnige begrafenis draait het dus om jouw dierbare overledene – niet om een god of het hiernamaals. Je herdenkt die persoon hoe die was, leefde, en sporen nalaat. We aanvaarden de dood als het definitieve einde van het leven, maar geloven dat iemand betekenis blijft hebben. Dat troost.
 

Hoogstpersoonlijke afscheidsplechtigheid

Onze consulent begeleidt je bij de uitwerking van de afscheidsplechtigheid. En leidt alles in goede banen. Je krijgt de ruimte om er iets persoonlijks van te maken:

  1. Je geeft input over het leven en de waarden van de overledene. De consulent gebruikt deze informatie om er een mooie tekst van te maken.

  2. Jij, vrienden en familie kunnen zelf teksten schrijven, selecteren en/of brengen. Of je laat iets voorlezen in jouw naam.

  3. Je bepaalt of de afscheidsviering intiem of voor een ruimer publiek zal zijn. En kiest de muziek en de locatie. Dat is vaak het crematorium of de begraafplaats, maar kan ook een andere serene en waardige plek zijn. Op bepaalde locaties moet je de duur van de afscheidsplechtigheid beperken.

  4. Je voegt vrij elementen toe die je zinvol vindt: een symbool, fotopresentatie, filmpje, … Vraag ons gerust advies.


Verdere begeleiding na afscheidsviering

Vaak dringt een verlies pas helemaal tot je door na de drukte rond de afscheidsplechtigheid. Wanneer het alledaagse leven zich herneemt, en je omgeving niet altijd meer stilstaat bij jouw verdriet. Weet dat je welkom bent bij het huisvandeMens voor een begripvol gesprek.
 
Wil je een afscheidsplechtigheid aanvragen of wil je meer informatie?
Bel ons op 02 242 36 02 of

CONTACTEER ONS


 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016