Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 
Organisatie
 

WETENSCHAPSKARAVAAN: Dpeartement Chemical Engineering aan de VUB

Rondleiding

Wanneer:
18/10/2017 - Van 14:00 tot 17:00 uur
 
Waar:
VUB, Campus Etterbeek , zaal Gebouw G
Pleinlaan 2 , 1050 Elsene (kaart)
 
Prijs:
€1* (werkzoekenden, studenten, personeel & alumni VUB, VKP VUB-EhB-UZ) €3* (UPV-leden) €6 (anderen)
 
Vooraf inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk.
SCHRIJF JE NU IN

 
Website voor inschrijvingen: klik hier
 

 

Omschrijving:

n het kader van de Wetenschapskaravaan nodigen Prof. dr. em. Henri Eisendrath en UPV vzw u uit voor een tocht langs innovatieve onderzoekscentra. Onze eerste halte is er dit keer één aan de microscopisch kleine, maar verbluffende wereld van het departement van Chemical Engineering van de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit van Brussel. 

CHIS ontwikkelt innovatieve oplossingen om de kloof tussen de moleculaire schaal en de micro- tot millimeterschaal in chemische processen te overbruggen. Die nieuwe tools en processen moeten ons voorbereiden op het green chemistry- tijdperk. De specialisatiedomeinen en toepassingen van het onderzoek in CHIS zijn uiteenlopend: efficiëntere ontleding van bloed- of urinestalen, analyse van benzine, controle van geneesmiddelen op onzuiverheden, het doorvoeren van chemische reacties en scheidingen op micro- of millimeterschaal met toepassingen in de fijnchemie-industrie en het ontwikkelen van energie-efficiëntere en CO2-armere alternatieven voor de klassieke thermische scheidingsprocessen.

Op opleidingsgebied organiseert het Departement van Chemical Engineering de traditionele chemische engineeringén de master in de Ingenieurswetenschappen: Chemie en Materialen én de master in Bio-ingenieurswetenschappen. In de aangeboden cursussen wordt steevast het belang van wiskundige en fundamentele modellen benadrukt, om uiteindelijk tot een verbetering van chemische processen te komen.

 

 


Prof. dr. ir. Joeri Denayer en Prof. dr. ir. Gert Desmet
departement van Chemical Engineering van de faculteit Ingenieurswetenschappen, VUB

 
 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016