Vrijzinnig Brussel
NIEUWSBRIEF

|

MEDIA

|

OVER ONS

|

CONTACT

|

 
WORD VRIJWILLIGER
DIENSTEN
ACTIVITEITEN
 

 
 
Organisatie
 

Lezing: Een waardig levenseinde, door Wim Distelmans

Lezing

Wanneer:
10/11/2015 - 20:00 uur
 
Waar:
huisvandeMens Brussel, zaal Verlichting
Sainctelettesquare 17, 1000 Brussel (kaart)
 
Prijs:
3 euro
 
Vooraf inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk.
SCHRIJF JE NU IN

 
Voor meer info:
Oudstudentenbond VUB
E-mail: info@osb.be
Telefoonnummer: 02 644 64 60
 

 

Omschrijving:
Hoewel euthanasie steeds meer aan aandacht wint in Vlaanderen, blijft Distelmans strijden voor het recht op een waardig levenseinde. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op patiëntenrechten, palliatieve zorg en beslissingen bij het levenseinde, inclusief euthanasie.

Deze activiteit kadert in 'OOIT. Een vrijzinnige verkenning van de dood'. Het leven en de dood zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. We worden er allemaal op een bepaald moment in ons leven mee geconfronteerd. Toch is het definitief afscheid nemen van iemand één van de zwaarste dingen die we ooit zullen doen. De aanvaarding van de dood als definitief einde van het leven betekent voor de vrijzinnige gemeenschap het onherroepelijk afscheid van een dierbare. Waar vele godsdiensten vasthouden aan een hereniging in het hiernamaals, gaan vrijzinnigen ervan uit dat het leven eindig is. Hoe hier vroeger en nu mee wordt omgegaan komen we te weten binnen de reeks “OOIT. Een vrijzinnige verkenning van de dood’’. We brengen we een bezoek aan de begraafplaats van Brussel en luisteren naar gerenommeerde sprekers die de vrijzinnige verkenning van de dood onder de loep zullen nemen.

De reeks ‘OOIT. Een vrijzinnige verkenning van de dood’ is een realisatie van Leve de Geus. Ze gaat in op evoluties binnen de brede vrijzinnige en atheïstische beweging en bevraagt de relatie tussen de (seculiere) samenleving en levensbeschouwingen. Leve de Geus bestaat uit een samenwerking tussen Masereelfonds, HVV, UPV, OSB, Willemsfonds en deMens.nu, met de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 

 
 

Ons aanbod

Activiteiten
Diensten
Vrijwilligerswerking

Media

Publicaties
Filmpjes

Wie zijn we

Ons netwerk
Contacteer ons

Volg ons

Nieuwsbrief
Facebook

© huisvandeMens Brussel 2016